Gezocht: moederliefde

 

Vrijdagavond 13 november, je denkt de bijgelovige ongeluksdag goed overleefd te hebben. Alles is tenslotte nog heel en in je naaste omgeving is niks ten slechte gekeerd. Totdat de berichtgeving uit Parijs de huiskamer binnenkomt. Aanslagen, onschuldige slachtoffers en angst, heel veel angst. Het nieuws komt de huiskamer binnen en kruipt onder mijn huid. Ongeloof, onbegrip, vraagtekens maar ook angst, veel angst. 

Ik moet iets doen, maar wat? Ik ben geen demonstrant, de zeepkist is niet mijn natuurlijke habitat, maar toch vind ik dat ik iets moet doen. Dus ga ik maar schrijven, dat is mijn zeepkist.

Voordat M. er was heb ik me lang afgevraagd of ik wel een kind op de wereld moest zetten. De wereld was niet fraai, crisis en onrusten en merkbare verharding van de maatschappij. Geen mooie wereld en geen gespreid bed waar mijn kind in terecht zou komen. Maar dwars door al die twijfels en bezorgdheid walste mijn moederhart, mijn hart was groot genoeg om een liefdevolle omgeving te creëren. Ondanks alle onzekerheden wist ik een ding zeker: met genoeg moeder- (en vader-) liefde kunnen we de wereld echt een beetje mooier maken, een beetje liever en barmhartiger. 

Maar als langzaam tot me doordringt hoe onbarmhartig en laf de gruweldaden in Parijs en elders in de wereld zijn, dan vraag ik me af waar de moederliefde is gebleven.

Geweld, hoe groot of klein, zal geen moeder of vader ooit goedkeuren. Mijn oproep aan alle moeders, vaders, opa’s, oma’s, tantes en ooms: heb uw kinderen lief! Samen kunnen we de wereld weer een beetje mooier maken!

1 reactie

  1. […] Tranen van geluk door het besef hoe goed wij het samen eigenlijk hebben. Maar mijn blog over de zoektocht naar moederliefde bezorgde mij ook tranen. Andere tranen welteverstaan, tranen van verslagenheid. En toch haalde deze […]

Laat een bericht achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s