De allesbepalende kleuteragenda

School rulesNiet voor het eerst zit ik met drie agenda’s op tafel te puzzelen. Wat zeg ik, drie agenda’s? Als je de mens opdeelt in een professioneel/schoolgaand deel en een deel privé of sociaal dan kun je beter spreken over driedubbele agenda’s.

Zelfs zo’n fijne kleuter heeft in zijn eerste jaar al een aardig volle agenda. En dan is hij nog niet eens lid van een sport- of andere hobbyclub, zwemles niet meegerekend.

Nu het einde van het schooljaar in zicht is, lijken de afspraken, uitjes en feestjes zich zonder enige moeite te vermenigvuldigen. Als kind wil je natuurlijk niets missen en ik moet toegeven als ouder maak ik ook het liefst zoveel mogelijk mee. Niet ter controle, wel voor de gezelligheid. En als M. op mij lijkt, dan zal hij in zijn leven ook niets willen missen. Ook al zal ik nooit op de zeepkist staan, ik ben wel een gezelligheidsdier en altijd in voor een feestje. Dus zijn we al weken aan het puzzelen om deelname aan een schoolreisje, een museumuitje en een gewone zwemles te organiseren.

Wij zijn geen mensen met een werkweek van zestig uur die ook nog eens vijf avonden in de week sociale bezigheden hebben gepland, maar wat is het een gedoe.
Gedoe, een makkelijk woord dat net niks zegt maar het klinkt wel lekker: gedoe. En meer is het ook niet, geen halszaak en onoverkomelijke dilemma’s. Je wilt alleen alles meemaken…dus is het gedoe. We schipperen samen hier en daar wat. Manlief ruilt eens een dienst om, ik werk soms een dag thuis of ik verdeel uren over twee dagen zodat ik de middagdelen vrij kan maken. En nee, wij gaan niet eens met alles mee en klassenouder zie ik ook echt niet zitten. Wanneer heb je dan nog tijd om te werken?

Maar goed, vandaag ging er weer een mail uit richting mijn collega’s dat ik een werkdag omruil. Gelukkig heeft niemand er bezwaar tegen en is ‘mijn baas’ hierin flexibel, maar toch voelt het niet goed. Werk is bijzaak en thuis de hoofdzaak? Misschien wel en wel vaak, maar niet altijd. Het is ook fijn om in die oh zo belangrijke bijzaak gewoon Sjors te zijn en gewaardeerd te worden voor je kwaliteiten, inzichten en kennis. Dus nog even door de zure appel heen, nog een weekend met drie kleuteragendapunten en dan is het (bijna) vakantie. En daarna? Dan ben ik voor mijn collega’s weer Sjors die op woensdag vrij is….mits de kleuteragenda blijft matchen met de mijne.

Fijne zonnige zomer allemaal!

Laat een bericht achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s