Sjors, wat ga je doen?


Het nieuwe jaar is in volle gang en voor mij de hoogste tijd om Sjors Twijfelt weer eens grondig onder de loep te nemen. Ongeveer een jaar geleden gaf ik de website een make-over, maar nu is het moment daar om naar de inhoud te kijken….

Wat wordt de volgende stap? Is het tijd voor Sjors 2.0? Voegen de huidige twijfels iets toe aan het toch al zo overvolle landschap van blogs? Eerlijke verhalen over moeders daar kun je de grachten mee dempen, las ik laatst ergens in een artikel en dat klopt. Er zijn legio bloggende moeders die meeliften op het succes van grote platforms als Me-To-We, maar hoe doet Sjors het daartussen? Of een andere vraag: wil ik daar wel tussen zitten? En ondanks dat de twijfels groot zijn, weet ik een ding heel zeker: nee, ik wil niet tussen die moeders zitten die vertellen hoe hun huis ontploft is en hoe graag ze hun kinderen achter het behang willen plakken. Want dat willen we allemaal wel eens, bovendien geldt dat ook soms voor je partner, huisdier of ouders.

Wat wil ik dan wel en waar gaat Sjors naar toe? Wat mij betreft ligt Sjors’ toegevoegde waarde in oprechte verhalen die herkenbaar zijn voor velen, maar waar veel mensen niet hardop over praten. Ook schaam ik me niet voor de eenvoudige twijfels, een vrolijke ontboezeming of mijn onzekerheid. Maar is dit genoeg om Sjors nog jaren in de lucht te houden? Ik wil graag een Sjors 2.0 die toekomstbestendig is en wendbaar zoals het leven zelf.

Hoewel ik Sjors in mijn eentje maak en ooit begonnen ben omdat ik zelf wilde schrijven, maak ik het ook ter vermaak van jullie. En al houd ik de verhalen altijd dicht bij mezelf, soms zijn jullie niet te peilen. Zo scoort een verhaal over M.’s vraag ‘hoe worden baby’s gemaakt‘ onwijs goed, terwijl ‘game over‘ in hetzelfde genre weer weinig lezers weet te boeien. Luchtig doet het dus niet altijd goed. Nee, ook ontroerende of hartverwarmende verhalen gooien soms hoge ogen. Zo schoten de statistieken door het dak bij ‘een ode aan mijn lief‘ en leverde ‘zeker geen mooi-weer-verhaal‘ vooral heel veel reacties op. Het lokte mensen, onbedoeld, maar op een positieve manier uit hun tent. Ook een mooi doel om na te streven

Kortom, ik ben benieuwd wat jij vindt. Waarom lees jij mijn twijfels graag en welke twijfels vind je het leukst? Mis je misschien iets en zou ik juist ergens moeten minderen? Laat het me weten via een reactie onder deze post, per e-mail of op Facebook. Ik neem alle input mee en ga de komende tijd puzzelen op een toekomstbestendige, nieuw en nog betere Sjors Twijfelt. Of vind je het leuk om eens hardop met me mee te denken en te brainstormen? Ik sta er zeker voor open.

Help jij mee om Sjors Twijfelt naar een hoger plan te tillen? Ik twijfel er niet aan! 

Dank je wel!

2 reacties

  1. Vanessa

    Hè leuk dacht ik net toen ik zag dat er een nieuwe blog was. Want een paar dagen geleden vroeg ik mij toevallig af of ik er niet een gemist had. Ik ben ze er zelfs weer bij gaan zoeken. 😊.
    Ik vind het heerlijk om je blogs te lezen omdat ik de twijfel herken. Maar omdat je het met een luchtige ondertoon schrijft heb ik altijd een glimlach als ik je blog gelezen heb. Wat mij betreft: ga zo door.

Laat een bericht achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s