Wees wijs en stem!

Jeetje….daar zitten we dan, drie weken voor de verkiezingen in Nederland en het ziet er niet goed uit. Vanuit Amerika krijgen we het oh zo verkeerde voorbeeld voorgeschoteld en ene Geert spint er garen bij. Geert gedraagt zich net als Donald, maar wat doen de anderen? Je mag van politici verwachten dat zij zich vooral bezighouden met de inhoud. Wat is de partijboodschap, wat zijn de speerpunten en waar geloven zij in?

Draag je boodschap uit met passie en doorleef het partijprogramma. Alleen het eenvoudige concept van uitgaan van je eigen kracht, sneeuwt deze verkiezingen volledig onder. Als kippen zonder kop loopt iedereen achter Geert aan, om vooral maar kakelend te vermelden wat een schande hij is voor de democratie. Wijzen, moddergooien, aan de schandpaal nagelen en verketteren. Weinig chique voor het Haagse pluche dat toch als elitair wordt betiteld. Waar is het geloof in de eigen boodschap gebleven? Waarom bestrijd je Geert niet met inhoud, met wijze woorden en waarom laat Den Haag ons niet zien hoe het hoort?

Ik moet bekennen dat ik me nog niet verdiept heb in de partijprogramma’s omdat de verkiezingen dit keer zo ver van mij afstaan. Wie vertegenwoordigt mijn stem als er alleen maar geschreeuwd wordt? Wie kan mij raken met een boodschap die echt beklijft? Wie laat Geert nou eens in zijn sop gaar koken en gaat staan voor zijn eigen gedachtengoed?

Het stemt me verdrietig dat de schreeuwers en de piepcultuur, de overhand dreigen te krijgen. In Amerika zitten ze de komende vier jaar opgescheept met een boeman, een tiran die zijn eigen waarheid creëert, die een muur bouwt om vluchtelingen buiten te sluiten en die door zijn onmetelijk egocentrische gedrag iedereen het zwijgen oplegt.

Ik krijg het benauwd bij de gedachte dat wij hier straks ook opgezadeld zitten met een schreeuwlelijk die zijn ongenuanceerde en ongefundeerde boodschap vanaf het hoogste torentje mag blazen. Maar is er een partij te vinden die wel meer indruk maakt? Die indruk maakt door zichzelf te zijn en niet de indruk wekt machteloos te staan tegenover Geert?

Laten we alsjeblieft slimmer zijn dan dat, laten we alsjeblieft weer geloven in de kracht van Nederland. En laten we op zoek gaan naar onze echte normen en waarden, want schreeuwen en mensen de mond snoeren zijn dat zeker niet. Niets meer tolereren en denken dat je net als Geert en Donald zo maar alles lekker kunt blèren, staan ook niet in het rijtje van eigenschappen die Nederland zo mooi maken.

Wees wijs en stem! Wees wijs en laat je horen! Wees wijs en laat je niet van de wijs brengen!

1 reactie

  1. […] nog genoeg te sleutelen, zullen we maar zeggen.  Maar hoe laat ik mijn lef dan zien? Door een blog te wijden aan de opkomende verkiezingen, door te beschrijven hoe moeilijk ik het vind om naar al […]

Laat een bericht achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s