Een strak regime


Sjors staat op het punt om een werkweek een strak regime te volgen. Vijf dagen het lichaam een herstart geven (Recharge5). En als je mijn twijfels vaker hebt gelezen dan kun je al vermoeden dat dit niet echt bij me past. Geen bruine boterhammen met kaas, geen koffie, geen suiker en andere ongezonde lekkernijen. Elke ochtend een half uur eerder op voor yoga en ’s avonds na half 9 een heus mediadieet.

Een mediadieet? Yep, geen schermen meer. Geen televisie, geen telefoon en geen tablet… maar wat dan? Een boek lezen, sporten, eindelijk dat goede gesprek en op tijd slapen. Tjonge, dat wordt afzien en zal ik me daadwerkelijk als herboren voelen na die vijf dagen?

Ik sloeg vanmorgen de boodschappen in en terwijl ik naar die stapels verse groente en fruit keek, kreeg ik spontaan anarchistische neigingen. Mijn eetpatroon is verre van ongezond dus waarom zoiets aanpassen als het eerder het stressniveau is waar ik actief mee aan de slag moet? Toch heb ik besloten door te zetten. Laat ik een keer in mijn leven me eens onderdompelen in de wereld van de vitaliteit. Maar eerlijkheid gebied… ik kijk al uit naar de borrelafspraak die vrijdag in mijn agenda staat!

Aan het einde van de week breng ik verslag uit, want ik verwacht meer dan voldoende obstakels en hilarische momenten.

Morgenochtend gaat het beginnen en weet je waarmee? Met drie minuten KOUD douchen….ik kan niet wachten, zucht. De week voelt nu al (of: nog) als een hele koude douche.

4 reacties

  1. Marianne van Leersum

    Succes!😉

  2. […] het zit er op. Vijf dagen bewust worden van mijn lichaam (lees nog even mijn vorige blog als je meer wilt weten). Dat gekke lichaam dat gewend is aan zoveel patronen heb ik even lekker […]

  3. […] niks meer eten waar je instant energie van krijgt. Een jaar geleden deed ik ook mee met zo’n rechargeweek en had ik gezworen nooit meer mee te doen aan die ellende. De energie die je hoorde te krijgen, […]

Laat een bericht achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s