Sporten: een niet motiverende kwelling?

Hoe vaak heb ik al besloten om te gaan sporten? Niet dat ik wil, maar vanwege die paar overtollige kilo’s vind ik dat het moet. Ik begin niet in januari met goede voornemens en heb al helemaal geen streefgewicht, weinig echt motiverende stokken achter de deur dus.

Vaak begint het met de aanschaf van sportkleding. Als je sport moet het er tenslotte wel een beetje leuk uitzien. In mijn kast liggen inmiddels al zeker vijf gesneuvelde pogingen. Aan die vijf exemplaren heeft het niet gelegen. Zij waren stuk voor stuk beeldig en klaar voor de strijd tegen de kilo’s. Maar er ontbrak een grote dosis motivatie en wilskracht.

Ach, waarom zou ik naar de sportschool? Het kost een vermogen en na drie keer ben ik het zat. Oke, geen sportschool dus. Ballet dan? Tot mijn 18e heb ik actief aan ballet gedaan en behalve de lenigheid zal ik het dansen niet (echt) zijn verleerd. Toch? Mijn vriendin L. is onlangs weer begonnen. Dapper hoor! Of ik mee wilde. Het is in de buurt, niet duur en er zijn ook nog wat bekenden van vroeger. Ha ik dacht het niet! Moet ik me in zo’n strak niets verhullend pak hijsen? Met dit postbaby, maar vooral luie lichaam was ik al blij met deze slechte zomer. Geen strand, dus ook geen bikini!

Geen sportschool, geen ballet maar wat dan wel? Hardlopen misschien? Sinds we zijn verhuisd naar een vreselijk sportieve buurt, struikel ik dagelijks over de joggers. Of zijn het hardlopers tegenwoordig? Het is een regelrechte kwelling, maar je doet het alleen en het kan op ieder gewenst moment. Dus ook ’s avonds in het donker.

Goede vriend J. schudde zijn hoofd toen ik hem over mijn hardloopplan vertelde. ‘Het is een hel dat hardlopen en heb je gezien hoe de meesten erbij lopen? De meeste hardlopers slepen hun logge lijven vooruit en zien er uit alsof hun einde nabij is.’ Hij heeft gelijk. Ik zal nooit zo’n soepele hinde worden, niks geen sierlijke rondjes in het park of halve marathons.

Maar ja, ik moet toch iets. En mijn lieve, beter getrainde zus staat te trappelen om me op weg te helpen en mijn nieuwe schoenen liggen in een doos op me te wachten. Volgende week begin ik…

Laat een bericht achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s