Warme deken

Dit is een ode aan de warme deken. Mijn warme deken, want helaas heeft niet iedereen zo’n vangnet waarin hij zich met zijn ogen dicht kan laten vallen.

En als je wel zo’n bofkont bent zoals ik, besef jij je dat dan weleens? Sta je wel eens stil bij hoe bijzonder het is om zo’n warme deken, of misschien zelfs wel een vierseizoenendekbed om je heen te kunnen slaan? 

Mijn warme deken beslaat geen voetbalveld aan mensen, maar de mensen die met uitgestrekte armen voor me klaarstaan, hebben harten zo groot als voetbalvelden. Altijd een luisterend oor, mijn probleem is ons probleem (en andersom) en dit alles doorspekt met onvoorwaardelijke liefde. 

Potverdikkeme, als ik er aan denk springen de tranen me in de ogen. Want het is bijzonder als je niet hoeft te zoeken, maar altijd weet wie er voor je is én wie het waardeert dat jij er voor de ander bent. Want dat is het natuurlijk… Onvoorwaardelijk en twee kanten op, dat zijn de sleutels naar een klein maar oh zo fijn vierseizoenendekbed. 

Ik heb me wel eens afgevraagd of ik me te veel laafde aan die warme deken. Zou ik te weinig gehard zijn of verschuilde ik me vroeger misschien te veel achter (of in) hdie deken? Nu ik meer en meer lees over hooggevoeligheid, realiseer ik me dat ik juist door die warme deken, geworden ben wie ik nu ben. Dat die gevoeligheid een draaglijke vorm heeft gekregen en dat het me niet meer zo vaak in de weg zit. 

Is die deken dan niets meer dan een warm bad met een hoog knuffelgehalte? Zeker niet! Het vierseizoenendekbed is ook een spiegel die wordt voorgehouden en laat zien dat het soms anders kan. En het is een hand die af en toe met zachte dwang op mijn schouder wordt gelegd, om te zeggen: heb je naar links én rechts gekeken? Weet je écht heel zeker dat dit de juiste keuze was? Mijn warme deken is mijn kader waarbinnen ik beslis wat het beste is, mijn klankbord om te toetsen of mijn gevoel klopt of juist uit de bocht vliegt. 

Ik gun iedereen een warme deken om zich in te verstoppen, om zich veilig en geliefd te voelen. En voor mijn warme deken: jullie weten dat ik het over jullie heb! Deze lofzang is voor jullie.

3 reacties

  1. Margreet

    Ja! Ik heb ook zo’n warme deken!
    Vandaag zat ik weer met mijn familie aan de eettafel. Familie die geen échte familie is maar oh wat voelt dat wel zo…fijn, warm, en heel heel veilig.

    En dat is slechts 1 deken (lees; ik voel mij ‘rijk’!)

  2. Jan/Marianne

    Ja,emotionele “Truus” die ik ben kwamen ze bij mij wel! Wij doen iets wat wij normaal vinden voor je kinderen en als dat als een warme deken voelt staan wij die warmte graag af en hopen dat nog in lengte van jaren te kunnen en mogen doen.lfs

Laat een bericht achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s