Support ons!


Support your local, klappen voor de zorg en bestel take-away bij je favoriete restaurant. Zoveel mooie en creatieve initiatieven ontstonden in onze eerste quarantaine week. Heel het land leek oog te hebben voor de helden maar ook voor de (economische) slachtoffers in deze vreselijke tragedie. We werden stil van de beelden uit Italië, naaiden massaal mondkapjes en spraken met één stem schande van díe hamsteraars.

En toen sprak onze minister president en later ook de koning het land toe: of we alsjeblieft thuis wilden blijven. Niet onnodig naar buiten wilden gaan, want daarmee kunnen we het virus afremmen.

De makkelijkste en bovendien goedkoopste opdracht tot nu toe. Jij hoeft niets te doen en je wordt aangemoedigd om te luieren.

“Ach joh, dat geldt toch niet voor mij? Ik doe al het andere al, voel me niet de doelgroep, heb deze week mijn lokale bakker en groenteman al gesponsord en bovendien heb ik mijn dank geuit naar de zorg door hard te klappen. Daarnaast heb ik ook recht op frisse lucht en het strand is van iedereen, dus ik doe het gewoon. Als de rest luistert, kan ik gewoon naar buiten.”

Maar weet je, ik heb thuis een kok zitten die tot in het diepste van zijn vezels gefrustreerd is omdat hij niet mag werken. Ik ken een kleine middenstander die zijn zaak heeft gesloten omdat niemand in de stad is en hij alleen maar kan hopen dat hij kan voortbestaan. Ook ken ik ZZP’ers die geen opdrachten meer hebben, leerkrachten die doen wat ze kunnen maar hun leerlingen missen. Zij hebben er werkelijk NIETS aan als iedereen de regels maar aan zijn laars lapt.

Want support your local nou eens door te doen wat van je wordt gevraagd. Jouw favoriete restaurant, dat leuke winkeltje in de stad, die lieve juf en haar geliefde kinderen hebben er tenslotte veel meer baat bij als alles zo snel mogelijk weer ‘normaal’ wordt. Dan kunnen zij weer doen waar ze goed in zijn, kun jij weer lekker eten bij je favoriete restaurant en kan iedereen genieten van het strand en het bos. Iedereen, niet alleen jij of ik, maar wij allemaal samen.

Support ONS!

1 reactie

  1. Jan

    Dank je Georgette tenslotte behoor ik tot de risicogroep alhoewel het niet zo voelt.
    Maar als we dat nu allemaal gaan doen kunnen we misschien eerder dan 1 juni weer naar buiten maar dan niet direkt weer zo als voorheen. Veilig en op afstand van elkaar !! Sterkte allemaal

Laat een bericht achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s