Radiostilte

(Deze muur is onderdeel van werk van Barbara Kruger in het Stedelijk Museum)

Stil was het, heel stil en in mijn beleving zelfs oorverdovend stil. Sjors wist het even niet en ging twijfelend een lange zomer in. Wat wilde ik eigenlijk met Sjors Twijfelt?

Ooit begon ik met twijfels, omdat ik overtuigd was van mijn twijfelende bestaan. Geen keuzes durven maken, wikkend en wegend ploegde ik door het leven. Al schrijvend kwam ik erachter dat het allemaal wel meeviel met het twijfelgedrag. Ondanks dat ik verder van mijn oorspronkelijke idee afdreef, schreef ik steeds meer en heeft het me veel gebracht. Ik heb mezelf door en door leren kennen, durfde steeds meer van mezelf te laten zien en heb geleerd dat mijn intuïtie me nooit in de steek laat.
Sjors kabbelde echter de laatste maanden voort en hoewel het nog altijd lezers wist te boeien, voelde ik mezelf vooral uitgeblust en inspiratieloos. Met bloggende moeders kun je tegenwoordig de gracht dempen en met verhalen over de zoektocht in de wereld van hooggevoeligheid raak je op den duur ook lezers kwijt, dus wat ga je doen, Sjors? Dat was de vraag van deze zomer, maar eerlijk gezegd heb ik de vraag nog altijd niet (durven) beantwoorden.

Het is tijd om een keuze te maken en een knoop door te hakken. Blijf ik kabbelen, maak ik een plan voor de toekomst van Sjors of trek ik de stekker eruit?

Je snapt het, de twijfel is groot, want kabbelen daar houd ik niet zo van. Al is het wel een warme jas die altijd comfortabel zit. Veilig en geborgen, maar daar ga ik geen bergen mee verzetten.

De stekker eruit is zo rigoureus dat het me treurig stemt. Afscheid nemen van Sjors Twijfelt waar ik al die jaren mijn eerlijke verhalen kwijt kon, verhalen die me nog steeds helpen om keuzes te maken of om situaties helder te krijgen. En om daar nou mee te stoppen…

Dan de toekomst, een plan om Sjors mee te nemen de toekomst in. Dat zou ik het liefste doen, maar dan wil ik dat het écht de moeite waard is en daar heb ik langer de tijd voor nodig. Als Sjors de komende jaren met mij meegaat, dan moet er veel tijd in en misschien wat meer budget. Als ik kies om Sjors te laten voortbestaan dan gaat ze de boer op, op zoek naar een groter publiek en verhalen die meer mensen aanspreken.

Zo…dit was het einde van de radiostilte. Sjors Twijfelt is terug, maar nog ontzettend op zoek naar haar bestaansrecht. Heb jij hier een mening over? Wil jij me helpen in deze zoektocht? Ik hoor het graag!

Sjors Twijfelt dus toch….nog altijd.

Laat een bericht achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s